Logotyp Visual Designers

Redesign av webbplats för Ingrid Olterman Dans

Uppdrag

Hösten 2019 fick Lena Ringstad i uppdrag att re-designa webbplatsen och  se över sökoptimeringen för  ingridolterman.se.

Webbplatsen uppgift är att presentera dansföreställningar och Skapande skola – anpassade projekt för förskolan, grund- och särskolan, på teatrar, konsthallar och utomhus. Skapande skola är ett statsbidrag som medverkar till att elever får ta del av kulturella och konstnärliga uttryck i skolan.

Den som söker ett projekt eller dansföreställning ska enkelt kunna orientera sig på sidan och hitta information. Webbplatsen ska också inspirera besökaren och vägleda till att göra en bokningsförfrågan.

Analys

Vi började med att analysera webbplatsens prestanda med hjälp av bland annat verktyget Semrush för att både bedöma hälsostatusen. Analys av konkurrenter. Här fick vi nu en samlad bild av vilka insatser som behövde göras.

Lösning

WordPress-temat byttes och Elementor installerades. Vi omarbetade också webbplatsens struktur. I arbetet med organisk SEO skapades relevant innehåll med textbearbetning, sökfraser, ändrade urlar och sökoptimerade bilder m m.

Ingrid Olterman Dans logo

Uppdragsgivare

Ingrid Olterman Dans
→ ingridolterman.se

Tjänster

Design / UX
Redesign webbplats
SEO

Hör av dig till oss!

Har du frågor eller vill du veta mer om oss på Visual Designers?
Hör av dig till hej@visualdesigners.se